Nyheter

Bestämma färg för rummet

Beslutet att ändra väggfärgen i ett rum är viktigt. Det är något att tänka på eftersom färgschemat i rummet kan ändras avsevärt genom att göra bara några förändringar. Färgscheman i många rum tenderar att vara tråkigt och monotont så det kan vara trevligt att få lite liv i dessa rum med färg. Bestämma vilken vägg att använda som utgångspunkt för att ändra färgschemat i rummet kan vara ganska svårt. En persons utsmyckning system är en annan persons mardröm! Och även om färgerna fungerar för varandra, kommer det fortfarande att finnas skillnader i det slutliga utseendet på rummet. Ett sätt att få en bra uppfattning om hur rummet kan se ut när det är gjort är att titta på tapeten på väggarna. Ibland är det ganska chockerande hur lika tapetfärger är till varandra. Tapeten på väggarna bör endast användas som en guide.

Försök att inte gå för långt bort med ditt val av färg för din vägg. I de flesta fall, Det finns fortfarande kommer att finnas några subtila variationer i den färg som du kommer att använda. Detta betyder inte att du måste gå helt över toppen och ge upp på andra färger helt. Färgen som väljs för färgen på väggarna är något som bör beaktas tillsammans med färgerna på väggarna. Färg tenderar att täcka upp färgen på väggen mycket lätt. För att göra väggarna pop, kan du välja ut en fin fet färg för väggarna och ge dem en liten boost med färg. Detta kommer att bidra till att skapa mer kontrast med de andra väggarna och göra rummet verkar ljusare.

Neutralt eller färgglatt palett

Vissa husägare bryr sig inte ens måla sina väggar. De lämnar dem vita och de bestämmer sig för bara en fin stencilerad mönster på väggen för dekoration ändamål. Även stencilering är inte stark på ett sätt att lägga till färg i ett rum, kan det fortfarande vara ett attraktivt sätt att ändra saker och ting. Ett annat alternativ är att försöka bryta upp de vanliga vita väggarna genom att lägga till några accenter. Om du har en fin matta eller matta, som kan vara det första du skulle överväga. Dessa typer av accent färger kan verkligen bidra till att lägga till en hel del djup till ett rum utan att faktiskt ha en hel del färg på väggarna. Det finns många val tillgängliga för husägare när det gäller väggen färg. Mattan i rummet kan vara rödfärgad och få lite ljus i rummet. Även vackra siden draperier kan ge mycket ljus i ett rum.

Om du letar efter en djärvare och kontrast färg, då en mörkare färg kan fungera. Blekgula och bleka gröna ser bra ut som bakgrund. De gör också en underbar komplimang till din matta. Gult är alltid en bra färg. Det kan läggas till en vanlig vägg eller under en matta. Det kan vara ganska stark om det är målat eller det kan vara en mycket mjuk ton. Orange är alltid trevligt att se i ett rum, särskilt när resten av väggen färgen är blekgul. Du kan uppnå detta från djupa apelsiner, solbränna, purpur och rosa. Ljuslila eller ljusgula ser bra ut i ett neutralt rum.

Färgen på tapeten är egentligen inte så viktigt att välja en väggfärg. Du kan måla en tapet en mycket ljus nyans och det kommer fortfarande att vara en intressant färg. Om du vill lägga till mer kontrast till väggfärgen kan du köpa remsor av röd, grön, gul och orange färg och föra färgerna samman.

Besök denna webbplats nordgro.se för läsning om inredning.