Nyheter

Vad är Mindfulness?

Mindfulness är ett tillstånd av medvetenhet som tillåter oss att vara fullt närvarande i ögonblicket. Även om dessa tankar och känslor kan dröja kvar i våra sinnen, mindfulness gör det möjligt för oss att gå bortom dem och ta itu med känslan eller tanken konstruera sig själv. Genom att gå bortom tankar, kan vi lära oss att hitta större lycka, framgång och sinnesfrid. Utan mindfulness skulle vi aldrig kunna hantera våra känslor och tankar, vilket skulle besegra syftet med mindfulness helt och hållet.

Människor klagar ofta på hur deras liv är utom kontroll, men när de tar upp idén om mindfulness, de möts ofta av förvirring. De presenteras med tankar och känslor som överväldigar dem, som är svåra att hitta ett sätt att hantera. Denna förvirring lämnar dem känsla hopplös och misslyckad, och det avskräcker dem från att söka nya tekniker för att hjälpa dem att lära sig att hantera dessa tankar och känslor mer effektivt. Tvärtom, att vara uppmärksam är en bra sak eftersom det gör det möjligt för oss att få visdom och insikt i vad som händer runt omkring oss. Genom att tänka klart och bli medvetna om våra egna känslor och reaktioner, kan vi få en förståelse för vad vi står inför som ett resultat av tankar och känslor. Tankar och känslor kan orsaka ångest, stress eller förvirring om vi låter dem växa. Att vara uppmärksam innebär att vi kommer att vara fullt närvarande i varje ögonblick. Ju mer vi övar detta tillstånd av medvetenhet, desto bättre kommer vi att bli på att hantera stressiga situationer och ge oss själva tillåtelse att låta våra känslor och reaktioner vara fullt närvarande utan att kontrolleras av dem.

Självläkande övningar

Så hur kan vi lära oss att vara uppmärksam? Detta kan låta som en enkel uppgift, men det finns faktiskt några mycket effektiva sätt att göra detta. En sak att göra är att välja ett dagligt mål och fokusera på det målet under hela dagen. Sätt ett mål som du vet att du inte kommer att kunna uppnå, utan i stället vara uppmärksam på var du är i slutet av dagen. Ett bra sätt att göra detta är att ta en lista över saker du behöver göra nästa dag och att fokusera på dem. När du känner dig helt närvarande, fråga dig själv, ”Var är jag nu?” och hålla koll på dina tankar och känslor i ditt sinne när du går igenom din dag.På detta sätt får du en inblick i din framtid och bestämma hur du ska gå vidare när du får din dag genomförd. Du kan sedan se tillbaka på dina framsteg för att se om du var framgångsrik, och om inte, hur du ska försöka igen för att uppnå dina mål.

Den andra aspekten av mindfulness är att öva positiva självkänsla och affirmationer hela dagen. Se till att du lyssnar på dig själv när du försöker fokusera på en specifik sak, till exempel dina läxor för nästa dag. Negativa tankar kommer normalt spåra ur ditt fokus och resultera i en brist på framgång. Hellre än att låta ditt sinne att vandra till negativa tankar, använda en positiv själv-talk som bygger på tron att du kan lyckas i vad du väljer att göra. Säg, ”Jag kommer att avsluta mina läxor ikväll” istället för ”Jag kommer att misslyckas.”

Meditation är också en stor del av mindfulness. Tanken är att fokusera på din andning. Din andning kommer att bli djupare och bekvämare när du blir mer fullständigt närvarande.Att använda inventeringsövningar är en annan del av denna praxis. Räkna i ditt sinne är ett användbart verktyg för att vara helt närvarande. Andra meditationsmetoder inkluderar att andas in och ut medan du sover.

Mindfulness är en kombination av mentala och fysiska aspekter. Det handlar om att titta djupt inom för att hitta ett sätt att vara närvarande i ögonblicket, och det innebär också att titta till den fysiska världen för att hjälpa oss i våra dagliga aktiviteter. Meditation är ett utmärkt sätt att vara uppmärksam på hur vi mår och detta kommer att ge oss stor framgång i alla aspekter av våra liv.

Besök fitnesspetra.bloggare.eu för mera information.