Nyheter

Dags att ta en påfyllnads vaccination

Vaccination är en stor del av processen för livslångt välbefinnande. Vi tillbringar mycket av vår tid i folkhälsan, på vår egen personliga hälsoresa. Jag har alltid varit passionerad om hälsa, och jag är ofta förvånad över min egen vitalitet, när jag är väl hydrerad, och väl förberedda för att gå en springa, vandra eller rask promenad. Ju bättre vi blir, desto friskare känner vi oss. För att leva ett hälsosamt liv måste vi vara friska först. Vårt immunförsvar är ännu inte kraftpaket det kommer att bli när vi börjar få vaccinationer regelbundet.

Förutom vaccinationer finns det andra risker för att leva en hälsosam livsstil, av vilka några inte skiljer sig mycket från andra olika medicinska tillstånd. Vi måste fortfarande äta rätt, få motion, och gå till sängs i tid. En hälsosam livsstil inkluderar kontroll av nivåerna av socker i blodet, motionera regelbundet, och äta rätt mat, såsom de med vitaminer och mineraler. Du kanske tycker att detta låter för mycket som sjukförsäkring. Naturligtvis är inte alla sjukdomar skapade lika, och några av de friskaste människor kan insjukna snabbt och enkelt. Tyvärr är det så att de som inte vaccinerar, eller vars barn inte får vaccinering, utsätter sig själva och sina barn för att fånga en sjukdom som inte har något botemedel. Genom att inte vaccinera, eller välja att inte vaccinera, du sätter hela din familj i riskzonen. Vaccinet mot vattkoppor är inte detsamma som vaccinet mot mässling.

Alla som har sett sjukdomens fasor vet hur skrämmande och smärtsamma de kan vara. Ingen vill vara en bärare av sjukdomen. Genom att vaccinera dina barn, de ökar också oddsen för att skydda andra från upphandlande sjukdomen. Du kan ta samma logik för att leva en hälsosam livsstil. Så varför går du inte till en läkare för att starta ett vaccinationsprogram?

Enligt många läkare i större städer rekommenderar nu vaccinationer för både barn och vuxna. Vissa föräldrar följer inte denna rekommendation, och de orsakar vissa problem. Vem ska betala priset för dessa saker? Kom ihåg att sjukförsäkringen inte är ett ”behov” – det är en ”vill.” Vill du verkligen att dina barn ska vara barn som drabbas av konsekvenserna av brist på vaccination? De kan få influensa en gång om året, eller en förkylning ett par gånger om året. De kan drabbas av öroninfektioner, eller en ögoninfektion, men det är så allvarligt som du någonsin kommer att hitta.

Vaccinationsprogram för barn

Även med läkare rekommenderar vaccination, vårdgivare är under press att tjäna pengar. Läkare arbetar med sina försäkringsbolag för att få betalt så mycket som möjligt. Om de rekommenderar vaccination kommer försäkringsbolaget att ersätta dem. De kommer inte att erbjuda sig att betala för några kostnader utöver vad försäkringsbolaget täcker. Om barnets vaccinationer kostar mer än försäkringen täcker, omfattas barnet fortfarande inte. Detta innebär att barnet inte får nödvändiga vaccinationer och kommer att få betala för kostnaden ur fickan.

Summan av kardemumman är att oavsett hur bra av en förälder du är, bör du ha den information ditt barn behöver för att förstå hans eller hennes vaccinationskrav. Samtidigt bör du utbilda dig själv om vad du behöver veta om vacciner, och hur de fungerar. Du bör lära dig vad du kan förvänta dig av varje typ av vaccin, och effekterna av vissa typer av vaccinationer. Det är viktigt att du diskuterar alternativen till vaccination med din vårdgivare. Tala med din läkare om det alternativa vaccinationsschemat, som inte inkluderar skottet du kommer att få.

När det gäller att vaccinera ditt barn, är det viktigt att du håller samtalet med din vårdgivare öppen. Det är din rätt att välja vad du behöver för att skydda ditt barn. Från korrekt vaccination, till det naturliga immunsystemet, till en hälsosam kost, till att vara i den bästa formen av ditt liv, till den välbehövliga motion, och sömn – du är skyldig ditt barn att ta sig tid att förklara allt för honom eller henne.

Detta är en bra sida hälsomagasinet.se om hälsa.