Nyheter

Vad du behöver veta om bilens airbag

Säkerheten för krockkuddar har förbättrats under de senaste åren. Men även efter det att de bästa krockkuddarna har skapats måste de fortfarande bytas ut när ett fordon är inblandat i en olycka. Lyckligtvis så har bilen en krockkudde samt en bilförsäkring som är ett prisvärt försäkring.

Det finns flera orsaker till att en krockkudde kan ha misslyckats vi en bilkrock. Dessa inkluderar att ett fel på krockkudden vid uppblåsning eller att krockkudden var satt ur funktion eftersom det fanns en barnstol. De många krockkuddarna och det ökande antalet olyckor där krockkuddar inte gör sitt arbete gör detta till ett växande problem.

Trasiga krockkudde kan orsaka problem vid olyckor då den är tänkt att skydda personerna i bilen.  Eftersom krockkudden kommer i kontakt med luften kommer elen att orsaka att krockkudden expanderar och pop, även om det ofta är svårt att säga om detta kommer att hända före eller efter kollisionen. Många krockkudde bilar kommer nu med en utbrytarfunktion, men om den inte gör det, krockkuddar kommer att misslyckas av ett antal olika skäl.

Explosion av krockkudden

Att krockkudden misslyckas kan vara antingen från en explosion eller värmen från en explosion. Om en krockkudde exploderade vid kollisionen, kan det explodera i din bil. Explosioner kan också inträffa på två sätt, explosionen kan brista genom sidan av krockkudden, vilket kan orsaka allvarliga skador eller dödsfall för någon person som kan vara i närheten, och sidan av krockkudden kan antändas, vilket kan skada kabinen och orsaka bränder. Båda dessa typer av explosioner kan leda till olyckor. Efter en krockkudde misslyckas eller exploderar, en airbag-relaterade försäkringsanspråk kan lämnas in för att täcka förlusten av din bilförsäkring. Systemet kommer att ersätta krockkudden utan kostnad för dig. Du kan göra en skadeanmälan för fordonet eller andra utgifter i samband med felet. Ofta, bara kostnaden för ersättning krockkudde kommer att vara tillräckligt för att täcka ersättningskostnaden för din fordonsförsäkring.

Ersättningskostnaden för din fordonsförsäkring är normalt mycket billig, vanligtvis mindre än hundra dollar. I många fall kan denna kostnad vara bara en liten andel av den totala kostnaden för politiken. Om du planerar att köra ditt fordon från partiet, kan detta spara tusentals dollar under livet av politiken. Även om din bilförsäkring förmodligen kommer att täcka ersättningskostnaden för din krockkudde, täcker detta inte några andra kostnader i samband med olyckan. I de flesta fall är detta omfattas av din egen personliga bilförsäkring. Din personliga bilförsäkring kan kräva en avdragsgill listas innan försäkringen kommer att täcka eventuella skador. Din försäkring kommer att ge dig täckning för alla olycksrelaterade kostnader. Detta är oftast mycket högre än ersättningskostnaden för din fordonsförsäkring. Vanligtvis kommer din personliga bilförsäkring också har gränser för denna typ av försäkring.

Om du letar efter försäkring som kommer att täcka alla andra kostnader efter en airbag-relaterade bilförsäkring anspråk, kanske du vill köpa en extra försäkring. Vanligtvis har dessa typer av policyer bara gränser för krockkudden i ditt fordon. I många fall kommer den ytterligare politiken också att omfatta många andra faktorer.

Även om du inte vill spendera mer pengar på din airbag bilförsäkring, köpa en andra politik kan vara en utmärkt idé i många fall. I de flesta fall kommer det bara att täcka kostnaden för din krockkudde, även om du kan behöva betala extra kostnader om det råkar vara en nyare modell av krockkudde.

Är du intresserad av motorer och bilar besök denna sida transportpunkten.se.