Nyheter

Byggnadsställningar och dess funktion

En byggnadsställning har en annan termen och en annan innebörd för dig om du inte är bekant med konstruktion. I grund och botten är en byggnadsställning en tillfällig struktur där arbetstagare kan arbeta medan de uppföra eller installera en ny byggnad. Det finns många typer av byggnadsställningar. Varje byggnadsställning har sin egen uppsättning begränsningar och användningsområden.

En balk är en enda stolpe som hänger längst ner i en byggnad eller struktur. Stången stöds av en ram för att bilda en ram för arbetsutrymmet nedan. En balk är den vanligaste typen av byggnadsställning, som används på kontorsbyggnader, hem, skolor och fabriker. Ett drag är en typ av byggnadsställning som lyfter upp på två sidor. Det används för att hantera tyngre föremål som möbler eller verktyg. De används i byggarbetsplatser, flygplatser, oljeriggar och medicinska anläggningar. De används ofta i nödsituationer. En räls är en typ av byggnadsställningssystem som består av ett rakt spår som går genom en tunnel under strukturen. Det ger tillgång till maskiner, personal och verktyg. Vanligast i skolor och företag. Punkt används för att lyfta tunga föremål och är ibland fäst vid takbjälkar och golvbjälkar. Används för kommersiell konstruktion. De används i skolor, lager och sjukhus. En post används för att förankra arbetsytan. De används i skolor, industriella tillämpningar och offentliga platser. De används oftast i skolor. De är ett populärt val eftersom de är både bärbara och robusta. En balk används tillsammans, förutom de nämnda, för att konstruera en mängd olika strukturer. De används för att lägga till stöd till toppen av en byggnad, ge stöd för väggar och kan användas som stödkolonner för kolumner, balkkolonner och balkar.  En stolpe är ett verktyg som används för att hålla och stödja en struktur. De används ofta i barer och träkonstruktioner. Används för hus, industribyggnader, kyrkor, skolor och lager. Ett balk använder för att hålla tunga föremål. De används i byggandet av balkonger, takfönster och utomhus bostäder. De används i industriella och offentliga utrymmen

Dessa är bara några av de vanligaste typerna av byggnadsställningar. De olika applikationerna för dessa verktyg gör dem mångsidiga verktyg för många olika företag.

Besök nybyggnationer.se för mer information om hantverkstjänster.