Nyheter

Måla eller tapetsera väggen

Den första grejen innan för en målare att måla är att lära sig att hur man målar väggar.. De tillbringar ofta tid med att skapa sig en bra uppfattning om vilka typer av färger som används i andra rum är ett av de enklaste sätten att komma igång. Om instruktionerna för en viss målning inte skrivs ner, finns det liten chans att du har någon aning om vad du gör.

Innan du börjar någon målning, är det bäst att använda den mörkaste färgen du kan hitta för väggen. Var medveten om dock att färgen förmodligen kommer att visas som en jämn kappa över hela väggen. Du kan bara göra detta framgångsrikt om du ska för en tvätt. Annars är effekten inte bra.

Målning av väggar som har målats med en mörk färg måste göras med hjälp av ett mellan som är ljusare än den ursprungliga färgen. Använd en pappershandduk för att utplåna färgen bort från väggen. På så sätt kommer du att kunna se effekten bättre, och detta hjälper dig att välja rätt färg.

Verktyg som är bra att använda

Det finns två olika sätt att använda denna teknik: med en roller och en pensel. Med en roller, helt enkelt sätta att stryka färg  vid kanten av väggen, och börja rolla färgen längs den. Fortsätt jobba tills du har utplånat alla fläckar på väggen.

Vattenstämplar gör ofta väggar ser oavslutade ut. Du kan ta bort dem med målningsprodukter som inte innehåller bly, eller genom slipning av den gamla färgen med ett fint grus sandpapper. En hög kvalitet golvlack kan hjälpa till att ta bort dessa typer av vattenstämplar, men du bör följa anvisningarna noggrant.

Efter det att tiden har gått, försiktigt sand av väggen med en fin-grus sandpapper. Du vill ge väggen nog av en glans så att det kommer att se ut som om det målades med en vattenbaserad färg och sedan målade igen över en lack.

När du har gjort det, lägga till en annan lager av grundfärg till väggen. Precis som förra gången kan du upprepa processen tills du är nöjd med väggens textur.

Tejp är ett utmärkt sätt att täcka brister i väggen. Eftersom bandet bara behöver tillämpas en gång, tar det inte lång tid. Det är också mycket effektivt på att täcka lätta flis, repor och hål. Med hjälp av bandet ensam kan du undvika besväret att tillämpa färgen.

Om du ska använda tejp, få en bit Scotchgard tejp. Dess UV-ljusskydd gör den idealisk för att täcka träslöjd och möbler. Vissa människor använder detta band på sina väggar för att täcka brister såsom sprickor i väggen, men det är fortfarande en bra idé att använda färg. Använd bara en andra bit tejp, placera den på ytan där du vill tejpa och applicera sedan ett lager av primer och färg.

Du kan använda dessa band på väggar som har målats med färg också. Det finns ingen anledning att använda någon typ av tejp när färgen appliceras på med en borste. En liten bit platt färg kan användas för att täcka ofullkomligheten innan bandet fastställs. Detta kan användas för att täcka upp hål och repor som annars skulle ha resulterat i skrapsår och repor.

Målning av väggar bör inte vara svårt, särskilt om du använder färgerna på rätt sätt. Det handlar bara om att lära sig rätt förfaranden. Följ instruktionerna i manualen för färg och applicera den på rätt sätt, och du kommer att måla väggar på nolltid.

För mer tips och råd besök denna blogg.